Vyšívání s perleťovými přízemi



Vyšívání může být ještě výraznější a okouzlující, když do projektů zapojíte perleťové příze. Tyto speciální nitě dodávají vašim výšivkám jemný lesk a elegantní vzhled.

Co jsou perleťové vyšívací příze a jak se používají

Perleťové příze jsou speciální typy vyšívacích nití obsahující jemné odlesky, které odrážejí světlo a vytvářejí lesklý efekt. Tyto příze mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně bavlny, viskózy, nebo polyesteru. Jsou k dispozici v různých tloušťkách, což umožňuje experimentovat s různými stehy a texturami.

Příklady perleťových přízí

DMC Light Effects

Firma DMC nabízí kolekci perleťových přízí s názvem „Light Effects“ – jedná se o odstíny E211 fialová, E746 žlutá, E966 zelená, E818 růžová, E747 modrá, E967 růžová, E3747 šedá a E5200 bílá. Tyto příze jsou dostupné v šestinitkovém provedení a umožňují vytvářet jemné nebo výrazné lesklé efekty podle toho, kolik nitek k vyšívání použijete.

Perleťové příze DMC

Perleťové příze DMC

Kreinik Metallic Threads

Kreinik je známým výrobcem perleťových přízí, které jsou vyrobeny z kovových materiálů. Tato příze dodává vyšívaným projektům luxusní vzhled a jsou ideální pro zdůraznění specifických detailů.

Anchor Metallics

Anchor Metallics nabízí perleťové příze vhodné pro různé vyšívací projekty. Jsou pevné a snadno se používají, což z nich činí ideální volbu pro začátečníky i zkušené vyšívače. V nabídce jsou i silnější perleťové příze vhodné k háčkování.

Příklady využití perleťových přízí

Vyšijte elegantní sněhovou vločku na tmavém podkladu pomocí perleťových přízí. Lesklé odlesky dodají vločce zvláštní kouzlo, a výsledkem bude nádherný dekorační prvek na váš vánoční stůl nebo jako ozdoba na stěnu.

Vytvořte strom zdobený perleťovými ozdobami na vyšívaném obrazu. Použijte perleťové příze pro zdůraznění ozdob a větví stromu, čímž vytvoříte jemný a lesklý efekt.

Zkuste vyšívat vánoční ozdoby s perleťovými přízemi. Barevné vánoční koule a a stuhy mohou být zdůrazněny perleťovými nitěmi, které jim dodají lesk a eleganci.

Perleťové příze DMC

Perleťové příze DMC

Jaké jsou alternativy k perleťovým přízím

Pokud nemáte k dispozici perleťové příze, můžete experimentovat s jinými druhy nití a materiálů pro dosažení podobného efektu. Mohou to být metalizované nitě, stříbrné nebo zlaté stehy, nebo dokonce nitě s lehkým leskem. Důležité je být kreativní a zkoušet různé kombinace, aby vaše vyšívací projekty vynikly.